How Long Does It Take To Go 80 Miles If You Are Going 80 Mph?

How long does it take to go 1 mile at 80 mph?

But wait, 80 miles per HOUR, we need to convert our unit of measure to hours.

So, 1 hour = 60 minutes and 1 minute = 60 seconds, 60 x 60 = 3,600 seconds in one hour.

Now we’ve got something we can work with: 3600/80 = 45 seconds.

It takes you 45 seconds (under a minute) to travel 1 mile..

How long does it take to go 1 mile at 75 mph?

48 seconds per mile is 1/48 of a mile per second (taking the reciprocal of seconds). Since there are 60 x 60 seconds in one hour we have 60 x 60 x 1/48 = 75 miles in one hour. So you are traveling at 75 mph.

How long does it take to drive 300 miles at 80 mph?

3.75 hours300 miles at 80 mph would take 3.75 hours. If time is held constant, on the other hand, rather than distance, then the mean speed would be the average. 3 hours at 60 mph followed by 3 hours at 100 mph would yield an average speed of 80 mph.

How long will it take to go 60 miles at 80 mph?

0875 x 60 (one hour) = 5 minutes or 5.25 minutes. 80 Miles/ 60 mins = 1.34 Miles/ minute.

How many miles is 1 hour?

It is a slow walking pace. One hour walking at 1 mph moves you 1 mile. Miles per hour is often used for car speeds. One minute at 60 mph will move you 1 mile.

How many miles is 2 hours walking?

The average walking speed of a human is 3 to 4 miles per hour, or 1 mile every 15 to 20 minutes.

How long will it take to go 70 miles at 80 mph?

1 hour (70 miles) and 1/7 of an hour (10 miles). So 1 hr 14.3 mins (1 dp) to travel 80 miles at 70 mph.

How long does it take to drive 80 miles at 75 mph?

How long will it take to reach the destination. 75/80=15/16 of an hour=56.25 minutes..

How long does it take to drive 100 miles at 100 mph?

Suppose you travel a distance of 100 miles, and it takes 1 1/2 hours to do it. Your average speed is then 100 miles divided by 1.5 hours which equals 66.67 miles per hour.

How long does it take to drive 100 miles at 80 mph?

If your doing 40 mph it will take you 1 hour to go the 40 miles. If you go 100 mph it will take you 1 hour to go the 100 miles. So 80 mph it will take you 1 hour.

How long will it take to drive 100 miles at 70 mph?

One hour 25 minutes and 43 seconds.

How many miles is 2 hours?

Question: “How many miles can I travel in 2 hours if I travel 70 miles per hour?” so, d = 70 miles / hour X 2 hours = 140 miles.